Meubels die vaak verschoven moeten worden om ergens beter te kunnen schoonmaken, laten vaak krassen achter op je vloer. Om dit te voorkomen kun je er meubelwielen onder laten plaatsen waardoor de meubels veel makkelijker te verplaatsen zullen zijn, hierdoor zul je geen krassen meer krijgen. Er zijn meerdere soorten meubelwielen te koop, met verschillende draagvermogens en uitstralingen.

De standaard meubelwielen

De standaard meubelwielen zijn enkele wielen gemaakt van zacht TPR (Thermoplastisch Rubber). Dit is een kunststof welke geen strepen op de vloer achterlaat, maar wel stevig zijn. Alleen bij de zeer kwetsbare houtsoorten dien je op te passen met het gebruik van deze meubelwielen. Binnen dit segment heb je ook nog meerdere soorten, zoals de bokwiel, de zwenkwiel, wielen met remmen. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in meerdere formaten met verschillende draagvermogens. Buiten de standaard meubelwielen, heb je ook de dubbele meubelwielen. Deze zijn in principe hetzelfde als de meubelwielen met een enkele wiel, echter hebben ze doordat ze twee wielen hebben een extra sterk draagvermogen. Wat ze bijvoorbeeld ideaal maken voor onder zwaardere meubels zoals kasten. Doordat ze twee wielen hebben, hebben ze ook een betere verspreiding van het gewicht waardoor de kans op krassen ook minder wordt.

De vintage meubelwielen

Om uw meubels een vintage look te geven, kan je kiezen voor de vintage retro wielen. Deze stalen wielen hebben een vintage look en zijn niet verzinkt. Doordat ze niet verzinkt zijn kan je in principe elke gewenste kleur aanbrengen. Een mooie combinatie met bijvoorbeeld houten meubelen is het matzwart spuiten van de wielen, je kan ze ook laten roesten om een speciale look te krijgen. Deze roestvorming kan je stoppen door gebruik te maken van een blanke lak. Wil je precies weten hoe vintage meubelwielen je interieur kunnen aanvullen? Neem dan eens een kijkje in een interieurblog. Let er wel op dat als de vloer heel kwetsbaar is deze wielen niet te gebruiken om de meubel de verplaatsen, als dat het geval is kan je ze beter vastzetten. Je kan eventueel ook viltjes onder de wielen plakken. Ook de vintage retro meubelwielen zijn te koop in meerdere varianten.

Transparante meubelwielen

Deze meubelwielen zijn voorzien van een kunststof bandage en glijlager en zijn geschikt om te gebruiken onder allerlei soorten meubels, zowel binnen als buiten. Omdat transparante meubelwielen een stuk harder zijn dan de wielen gemaakt van TPR, zijn deze niet geschikt voor houten laminaat- en parketvloeren. Wel zijn ze ook te koop in verschillende formaten, draagvermogens en uitvoeringen.