De laatste jaren is de mobiele technologie enorm gegroeid. Ook het geheugen dat z’n apparaatje aankan is vele male groter, terwijl dat bijna niet meer nodig is met de mogelijkheden die ‘werken in de cloud’ nu biedt. Hoe je jouw mobiel apparaat kan beschermen is ook geavanceerder, denk maar aan de moderne telefoonhoesjes en de nieuwe tablethoesjes die tegenwoordig worden verkocht.

Mobiele telefoontjes en tablets worden elke dag groter, sneller en slimmer. Gezien de vraag naar vernieuwing bij de eindgebruikers worden de nieuwste technologieën in de kleinste vormen gepropt. Vooral de applicatie bouwers moeten heel veel meegaan met de laatste trends in de mobiele technologie. Hieronder de 6 trends in 2019 voor de mobiele technologie.

  1. Opvouwbaarheid

Zonder te twijfelen is de 1e trend van 2019 de vouwmogelijkheden die zijn gelaunched tijdens de Mobile World Congress eerder dit jaar. Alhoewel de mobieltjes nog niet verkocht worden, lijken ze op eerste opzicht super handig in gebruik. Maar hoe staat het met de gevoeligheid ervan?

  1. Camera’s

Een paar jaar terug was het maken van kwalitatieve foto’s met een mobieltje een geweldige uitvinding. Tegenwoordig heb je geen professionele camera meer nodig om de mooie momenten vast te leggen. De nieuwste telefoontjes zullen aan de achterzijde wel 5 camera’s ingebouwd hebben, met elk een zeer hoge resolutie.

  1. Spraakopdrachten

Gemak dient nou eenmaal de mens, dus ook in de mobiele apparaten moet het gemak verwerkt worden. Opdrachten kunnen nu al met veel minder input uitgevoerd worden door z’n apparaat. Over een paar jaar zal het zeker mogelijk zijn mobiele apparaten alleen met spraakopdrachten te gebruiken.

  1. Gezicht –en vingerherkenning

Alhoewel dit in de meeste apparaten al was ingebouwd zal deze trend onmisbaar zijn voor de mobiele apparaten die in 2019 de deuren uit zullen gaan. De vingerafdruk en / of gezichtsherkenning zal ervoor zorgen dat mobiele apparaten slechts door een gekozen groep gebruikt zal kunnen worden. Ook bij diefstal is dit handig, omdat niemand dan de telefoon/tablet kan ontgrendelen.

  1. Snelheid

Zeker een van de vereisten van de eindgebruiker is de snelheid waarmee een mobiel apparaat werkt. Op netwerkgebied: WIFI, LTE, 4G en 5G ligt de focus meer op het versnellen van de processen, hoe lang het duurt voordat jij een video op YouTube kan bekijken of je favoriete game ongestoord door kan spelen zijn allemaal bepalend. Het verscherpen van LTE en upgraden van WIFI snelheden zullen wij ook in 2019 zien gebeuren.

  1. Applicaties

Het is gebleken dat een groot deel van de mobiele gebruikers via hun mobiel apparaat inkopen doet. Gemak dient nou eenmaal de mens! Het ligt aan de applicatiebouwers om aan deze wensen te voldoen. De mogelijkheden voor het betalen door middel van jouw mobieltje zullen we in 2019 ook moeten accepteren.

Als je er nou voorstander van ben of niet, het gebruik van mobiele apparaten is tegenwoordig niet meer weg te denken. Wij zijn steeds meer afhankelijk van apparaten die ons helpen bij onze dagelijkse activiteiten. Zonder alarm op ons mobieltje wordt de helft van de wereld ’s morgens waarschijnlijk niet wakker, maar ook oma op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen van het nieuwste kleinkind kan niet zonder mobiel apparaat. De ontwikkelingen zullen in 2019 ook verbeterd worden.