Als eerste lijn van verdediging tegen inbrekers zijn deursloten een belangrijk onderdeel van je huis. Maar hoe weet je wanneer je je sloten moet vervangen? Lees de onderstaande scenario’s eens, en als ze bekend voorkomen of al eens gebeurd zijn, is een bezoekje aan de ijzerwaren sectie van je lokale doe-het-zelf winkel aan de orde.

Leeftijd

Hoe oud zijn je sloten? Wat hebben ze aan slijtage ondergaan? Oudere sloten kunnen gemakkelijk open breken omdat ze verroest of aangetast zijn. Je kunt daarom ook problemen hebben wanneer je ze opent met je sleutel. Als dit aanhoudt kan het slot zelfs breken terwijl je het probeert te openen, zodat je buitengesloten bent. Als het openen van het slot niet meer zo makkelijk gaat, vooral wanneer het buiten koud is, is het tijd voor een nieuw slot.

Vermiste Sleutels

Het maakt niet uit of je je sleutels bent verloren, of dat ze gestolen zijn – je hebt in dit geval meteen nieuwe sloten nodig. Iemand loopt misschien daar buiten rond met de sleutels tot je huis, en het is super gemakkelijk om naar binnen te wandelen, om vervolgens met je bezittingen naar buiten te wandelen. Wanneer er meer dan één sleutel verloren gegaan is, moeten de buitenste sloten altijd eerst vervangen voordat de binnenste aan de beurt zijn – de buitenste sloten hebben een hogere prioriteit.

Inbraak

Als iemand al bij je ingebroken heeft door een slot te forceren, moet je een nieuwe, sterkere en professionelere slot halen. Gebroken sloten maakt het alleen nog makkelijker voor de volgende inbreker om bij je in te breken. Zelfs wanneer het slot er niet gebroken uitziet, maar het is bewezen dat de inbreker via het slot is binnengekomen, kan er wellicht een interne fout in het slot zitten. Als je sleutels thuis had die nu weg zijn, kan het zijn dat de inbreker je sleutels heeft en ze dus ook kan gebruiken.

Gasten

Oude huisgenoten gaan weg, nieuwe huisgenoten trekken bij je in? Elke keer dat de huisbewoners veranderen, moet je nieuwe sloten hebben. Het maakt niet uit of ze hun sleutels ingeleverd hebben – je weet maar nooit wie een kopie heeft gemaakt.

Hulp nodig met je sloten? Bel de Slotenmaker uit Amsterdam!