Het blijft een lastige beslissing, welke soort gordijnen ga je kiezen bij welke kamer? Welke kleuren ga je kiezen? Wij snappen dit als geen ander, daarom speciaal voor jou dit artikel met een aantal tips dat het kiezen van gordijnen makkelijker maakt. Benieuwd welke tips we allemaal in petto hebben voor jou? Lees het hier.

Tip 1: Stel de eisen vast waar jouw gordijnen aan moeten voldoen

Het makkelijkste is om te beginnen met het nagaan in welke ruimtes jij gordijnen wilt hebben. Wij begrijpen dat je niet dezelfde gordijnen wilt hebben in je woonkamer en slaapkamer. Je kiest eerder voor een wat transparantere gordijnen in je woonkamer en licht dichte gordijnen in je slaapkamer.

Je hebt natuurlijk verschillende soorten raamdecoratie, zo creƫer jij een mooie sfeer in je huis. De belangrijkste raamdecoratie blijft natuurlijk de gordijnen. Wanneer je huis veel sfeer mist of het galmt in je huis zijn dikkere gordijnen een perfecte optie.

Gordijnen zijn trouwens ook ideaal voor ruimtes met grote of brede ramen, heb je geen zin in pottenkijkers? Dan is een gordijn een ideale oplossing.

Tip 2: Kies een interieurstijl

Of jij kiest voor een modern interieur of landelijk interieur dat maakt veel uit. Je gordijnen moeten natuurlijk wel matchen met je huidige interieur. Zo passen linnen gordijnen beter bij een landelijk interieur, en glasgordijnen beter bij een Scandinavisch interieur.

Ga dus goed na wat voor interieur jij mooi vindt, of wat jij al in je huis hebt staan. Pas hier de keuze van je gordijnen op aan.

Je zou ook gordijnen op maat kunnen laten maken, zo weet je precies of het past bij je interieur, want ze komen het namelijk thuis bij jou opmeten.

Tip 3: Meet ruim in

Misschien wist je het zelf nog niet, maar gordijnstof kan krimpen. Daarom is het handig dat je je gordijnen ruim laat meten. Handig is hiervoor om iemand langs te laten komen die er veel verstand van heeft. De luchtvochtigheid binnen je huis kan het krimpen veroorzaken. Met name linnen gordijnen zijn hier extreem gevoelig voor.

Tip 4: Maak bij het kiezen van gordijnen gebruik van een moodboard

Zit je te twijfelen tussen bepaalde kleuren? Dan is het misschien wel handig om gebruik te maken van een moodboard. Het maken van een moodboard kan je keuze versimpelen. Je kunt hierdoor namelijk in een oogopslag zien of de kleuren passen bij je interieur.