En toen werd het tijd om te gaan beginnen met het inrichten van je huis. Er zijn een paar dingen die je goed in je achterhoofd moet houden als je en design voor je huis gaat kiezen. Nadat je de basis hebt gelegd en dus bent voorzien van een vloer en geverfde muren is het tijd voor meubelen. Je zou het niet denken, maar hier gaat het bij veel mensen mis. Ze kopen gewoon wat ze mooi vinden en hopen vervolgens dat het mooi in  een ruimte zal passen. Ik kan je in ieder geval iets vertellen en dat is dat deze manier niet werkt. In deze blog nemen we retro meubelen als voorbeeld.

Retro meubelen passen ook niet bij elkaar

Zelfs als je voor een en dezelfde stijl gaat, werkt deze manier niet. Je moet daarom altijd proberen om in je hoofd een geheel te maken van de verschillende retro meubelen die je hebt. Voordat je iets koopt ga je als het ware visualiseren hoe de retro meubelen die je al hebt bij het nieuwe stuk zouden passen. Natuurlijk heeft ook hier iedereen een andere smaak in, maar je moet het zelf wel echt mooi vinden. Het is zonde als je de leukste retro meubelen hebt gekocht (omdat je er van houdt), maar het staat te rommelig. Dat is namelijk wat je krijgt als je een berg retro meubelen (of wat voor meubelen dan ook) zonder na te denken bij elkaar gooit.

Zo kun je jouw retro meubelen makkelijk matchen

Als je het moeilijk vindt om elke keer als je in de winkel staat even te visualiseren ben je niet de enige. Wat je dan kunt doen is voor een, twee of drie kleuren gaan. Deze kleuren probeer je dan zoveel mogelijk bij elkaar te zoeken. Je zou de accessoires bijvoorbeeld allemaal in dezelfde kleur kunnen doen en de grote retro meubelen ook. Zo creëer je samenhang en zal de inrichting je niet snel teleurstellen. Heb jij al eens geprobeerd om retro meubelen op deze manier tot hun recht te laten komen? Ik kan je verzekeren dat het echt werkt!

Scoor jouw items online

Ik gaf net wel een tip over visualiseren in een winkel. Wat je ook kan doen is alles online bestellen. In dat geval kun je meteen zien wat je al hebt en of dat wat je op het oog hebt er bij zal passen. De retro meubelen zullen op die manier gegarandeerd mooi met elkaar matchen! Dat is precies wat je wilt, niet waar?