Ga je naar Italië en ben je nog op zoek naar een mooie regio om te bezoeken? Overweeg dan eens om langs Puglia te gaan! Deze unieke regio heeft verschillende prachtige steden die je moet zien! Wil jij weten welke steden je écht moet bezoeken? Lees dan gauw verder!

Vieste

Dit is een oude stad die op een klein schiereiland ligt die is gevormd door kliffen. Het heeft een sfeervolle uitstraling en is gevuld met steile trappen en witte huizen. Je kunt hier heerlijk wandelen aan de prachtige zandstranden of een relaxte boottocht maken. Je kunt ook verder naar zee door een ferry te nemen naar de Tremitische eilanden.

Natuurgebied

In Puglia vind je het prachtige Parco Nazionale dell’Alta Murgia. Dat is een hele mond vol, maar het is een werkelijk geweldig natuurgebied. Dit natuurgebied is gevormd door eeuwenlange natuurlijke erosie. Zo zie je vormen die je normaal niet zien, die echt geschapen zijn door de natuur. Er zijn verschillende prachtige grotten die gevormd zijn door de erosie, die laten zien hoe mooi de natuur echt is. Daarnaast kun je ook genieten van het fenomenale Castel del Monte. Dit kasteel is één van de bekendste kastelen in Italië.

Vergeet niet veiligheid!

Natuurlijk moet je in de huidige situatie ook rekening blijven houden met veiligheid! Het zou erg jammer zijn als je op vakantie gaat en dan ziek wordt met corona. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je zelf zo veilig mogelijk blijft. Zorg er ten eerste voor dat je genoeg mondkapjes en desinfectiemiddel meeneemt. In sommige delen van Italië is het ook verplicht om buiten een mondkapje te dragen. Dit verschilt per regio, dus zoek dit goed uit voordat je op pad gaat!

Probeer daarnaast ook drukke plekken te vermijden en een wat kleiner en rustiger hotel te zoeken. Mochten er geen kleinere hotels in de buurt zijn, dan kun je ook kiezen voor holiday rentals in Puglia. Een holiday rental kan een huis of een villa zijn en daar heb je ook geen last van andere hotelgasten. Zo verminder je het contact en ook de risico op corona. Vergeet ook niet dat er in Italië minimaal 1 meter afstand moet worden gehouden. Ben je aan het sporten? Dan is het minimaal 2 meter. Zorg ervoor dat je jezelf goed aan de regels houdt anders heb je kans op een boete tot wel 5000 euro.