We gaan weer richting de warmere periodes van het jaar en dat betekent dat automatisch ook wat meer ongedierte en muggen richting je woning komen. Een van de meeste bekende oplossingen hiervoor is het plaatsen van een vliegenraam. Het kiezen van het juiste raamhor is echter nog niet zo een gemakkelijke optie. De raamhor moet namelijk makkelijk te gebruiken, passen bij de situatie, maar ook passen bij de stijl van je woning. In dit artikel vertellen we meer over het kiezen van de juiste raamhor.

Een raamhor bij je dakkapel

Wanneer het na een warme zomerdag eindelijk aan het afkoelen is dan is het natuurlijk wel zo fijn dat je de bovenverdieping van wat frisse lucht kan voorzien. Het gevaar is echter dat muggen je woning kunnen betreden. Vooral met het oog op de nachtrust is dat natuurlijk geen goed plan. Het kiezen voor een raamhor bij je dakkapel is daarom een prima optie om een goede nachtrust zonder rondvliegende muggen te garanderen. Een raamkozijn heeft een verticaal raamkozijn dus elk type vliegenraam kan gebruikt worden. Wil je precies weten welke raamhor het meest geschikt is voor jouw dakkapel dan kan het nooit kwaad om contact op te nemen.

Vliegendeur voor bij je deur

In de zomer is het niet alleen fijn om een je ramen open te zetten, maar natuurlijk ook de deuren zodat je gemakkelijk naar je tuin kunt lopen en weer terug naar binnen. Het gevaar hierbij is echter dat dan dus ook ongedierte maar bijvoorbeeld ook pollen je huis binnen kunnen komen. Het plaatsen van een vliegendeur voor je normale deur kan hier al aan bijdragen. Let hierbij goed op de stijling van je woning. Welke kleur vliegendeur of vliegenraam past het beste bij de woning. De meeste leveranciers werken met neutrale kleuren. Mocht je het niet weten dan is vaak verstandig om dezelfde kleur te nemen als die van je kozijnen. Mocht je het niet weten dan kun je ook nog wat informatie inwinnen.

Frisse lucht en geen last van je hooikoorts?

Vliegenramen en vliegendeuren kunnen er ook voor zorgen dat je binnen niet al te veel last krijgt van je hooikoorts. Mensen met hooikoorts kennen het wel. Wil je bewust even binnen blijven maar alsnog blijf je aan de lopende band niezen en je ogen tranen. Dit komt doordat de pollen inmiddels ook je woning zijn binnengedrongen. Door het plaatsen van een vliegenraam of vliegendeur met een pollenwerend gaas kun je dit probleem voor zien. Meer weten hoe je jouw woning klaar maakt voor de zomer, lees dan eens een interieur blog.