Met de lente in het vooruitzicht, begint het in veel huishoudens te kriebelen om het interieur volledig over een andere boeg te gooien. Tijd voor een frisse wind door de woning! Met deze drie tips voor in huis, maak je jouw woning helemaal spring ready!

Tip 1: maak een moodboard

Misschien klinkt dit een beetje afgezaagd, maar een moodboard is ontzettend leuk om te maken én het geeft je de inspiratie die je nodig hebt bij het opleuken van je interieur. Welke kleuren zijn trendkleuren? Welke interieurstijlen spreken jou (en je partner) het meest aan? En hoe match je jouw interieur met deze kleuren en interieurstijlen? Ga aan de slag met het creëren van borden op Pinterest of ga creatief aan de slag met het uitknippen van afbeeldingen in woonmagazines. Vaak zijn deze woonmagazines gratis aan te vragen op websites van specialisten, zoals bij badkamerspecialist Bad&Body het geval is. Pas op dat je waakt voor de val van leuke trends: deze kunnen nu fantastisch zijn en volgend jaar een doorn in het oog. Denk dus goed na over radicale veranderingen in het interieur, we willen niet dat je hier over een jaartje spijt van hebt.

Tip 2: opknappen van oude meubelen

Hippe woonwinkels staan er vol mee: meubels met een vintage look. Super, want dit past perfect in jouw plaatje van een industrieel of landelijk interieur. Echter, zit er vaak een prijskaartje aan deze hippe vintage meubels. Gelukkig, hebben we een uitstekende oplossing, mits je wat tijd kunt en wilt vrijmaken: struin rommelmarkten af en ga aan de slag met het opknappen van oude meubels. Geef die oude houten tafel een onafgewerkte industriële look en voilá: jouw huiskamer heeft er een eyecatcher bij!

Tip 3: zelf aan de slag of uitbesteden?

Veel interieurtrends kun je zelf doorvoeren in huis. Denk hierbij aan het verven van een muurtje, het shoppen van nieuwe (of oude) meubels en het zoeken van nieuwe accessoires. Voor sommige veranderingen is het echter verstandiger om een specialist in de arm te nemen. Zo raden we aan (tenzij je zelf erg handig bent) om het afbreken van een muurtje, het plaatsen van een nieuwe keuken of een traprenovatie door een specialist te laten uitvoeren. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan én blijft de tijd van verbouwing beperkt.