Heb je net een nieuwe plak PVC vloer gekocht of ben je van plan om er een te kopen? Als je de PVC vloer eenmaal in huis hebt moet de vloer natuurlijk ook nog gelegd worden. Je kan er voor kiezen om de vloer te laten leggen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de vloer zelf te leggen. Je bent lang niet de eerste die er voor kiest om het werk zelf te doen. En om je goed op weg te helpen hebben we een handige gids gemaakt. Als je onze tips volgt ligt er binnen de kortste keer een prachtige nieuwe vloer bij jou in huis!

Zorg dat je goed voorbereidt bent

Wanneer je de vloer gaat leggen is het handig om van tevoren te verzinnen in wat voor patroon je de vloer wilt leggen. Als je de vloer in een kamer met rare hoeken of afwijkende afmetingen legt is dit al helemaal belangrijk. Als je eenmaal weet hoe en waar je wilt beginnen met het leggen van de vloer moet je de vloer laten acclimatiseren. Het beste is om de vloer 48 uur van tevoren uit te pakken en je de ruimte op kamertemperatuur laat.

Zorg dat de vloeroppervlakte in orde is

Wanneer je een plak PVC vloer gaat leggen is een van de belangrijkste dingen wat in orde moet zijn de ondervloer. De plak PVC vloer is namelijk redelijk dun, dus alle imperfecties en viezigheid blijven zichtbaar. Zorg dat alles goed ge√ęgaliseerd en stof vrij is. voor extra isolatie en geluidsdemping kan je ook nog een ondervloer leggen.

Leg de plak PVC vloer

Wanneer je vloer gaat leggen kan je het best beginnen door de vloer uit te rollen en de verschillend hoeken en inhammen uit te snijden. In sommige geval is het zelf makkelijk om de vloer in een aantal stukken te snijden in plaats van éen groot vlak. Daarna kan je de vloer in stroken snijden. Als alles klaar ligt kan je beginnen met het lijmen van de vloer. Wij raden aan om elke strook in 2 delen te leggen, het is het makkelijker om eventuele imperfecties en gedoe met lijm te voorkomen. Begin met het lijmen van een halve strook. Leg deze goed strak neer en druk het aan. Vouw de strook dubbel over het gelijmde deel zodat de onderkant van het niet gelijmde deel naar boven ligt. Lijm dit stuk van de strook en vouw het langzaam terug en gebruik de zachte hamer om alles goed vast te krijgen. En zo simpel is het! Ga op dezelfde manier door de rest van de ruimte, zo heb je binnen kortste keren een prachtige nieuwe vloer!